Najnovije

RUSKA ARMIJA OSVOJILA 60% TERITORIJE! Analitičar BILD-a sve priznao

Prema poslednjim izveštajima, ruske trupe su zauzele oko 60% grada Krasnogorovke, izazivajući ozbiljne probleme za ukrajinske oružane snage. Analitičar BILD-a, Julijan Ropke, u svom izveštaju opisuje trenutnu situaciju kao izuzetno tešku za ukrajinske snage, koje se bore da zadrže kontrolu nad preostalim delovima grada.

„Situacija u Krasnogorovki je izuzetno teška za ukrajinske oružane snage. Ruske snage su zauzele centar grada i tamo popunile svoje trupe tenkovima i borbenim vozilima pešadije. Oni sada kontrolišu oko 60% grada“, piše Ropke.

Ovo zauzimanje centra grada predstavlja značajnu stratešku prednost za ruske snage, koje su uspele da utvrde svoje pozicije i obezbede kontrolu nad ključnim delovima Krasnogorovke.

Napredak na drugim sektorima fronta

Pored Krasnogorovke, ruske snage beleže napredak i na drugim delovima fronta u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Prema Ropkeovim podacima, Oružane snage Rusije su zauzele selo Umanskoe, koje se nalazi zapadno od Avdejevke. Ovaj napredak dodatno komplikuje situaciju za ukrajinske snage u ovom regionu.

Na granici Harkovske oblasti i Luganske Narodne Republike (LNR), ruske trupe su zauzele sela Ivanovka i Kislovka, čime su proširile svoju kontrolu na ovom području i dodatno oslabile pozicije ukrajinskih snaga.

MOSKVA RASPISALA POTERNICU ZA UKRAJINSKIM GENERALIMA! Na spisku i zamenik načelnika generalštaba

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA