Najnovije

UKRAJINCI "U OBRUČU": Nagrabusili kod Ugledara

Ugledarski pravac smrti...

Ukrajinske oružane snage su u „obruču“ na području Ugledara. Reč je o isturenom delu severno od Vladimirovke, pod kontrolom Oružanih snaga Rusije, koji se pak nalazi istočno od pomenutog Ugledara.

Ukrajinski vojnici se na društvenim mrežama žale da komanda krije gubitke i šalje sve više jedinica u borbu – u obruč Oružanih snaga Rusije.

Jedna poruka ukrajinskog vojnika na internetu ukazuje da je komandant „susednog“ bataljona prikrio gubitak položaja svojih jedinica severno od Vladimirovke, zbog čega se jedinica dodeljena njegovom bataljonu „našla u veoma teškoj situaciji“.

“Komandant bataljona ne daje dozvolu za povlačenje, nadajući se da će eventualno sakriti gubitak položaja”, iz saopštenja.

Vojnik piše da su jedinice jednostavno zaglavljene u „obruču“, nesposobne za povlačenje, jer naređenje za povlačenje ne daje komandant bataljona.

Prema poslednjim podacima, samo u protekla 24 časa ukrajinske jedinice na vladimirovskoj ivici pretrpele su teške gubitke. Uništavanje ukrajinskih jedinica na ovom sektoru fronta se nastavlja sistematski.

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA