Najnovije

IRAČANI NAPALI IZRAEL: Radikalne islamske snage otpora "dronovale" aerodrom na severu

Aerodrom u gradu Kirijat Šmona na severu Izraela napadnut je pomoću bespilotne letelice. Ovo su izjavili irački radikali iz pokreta iračkih islamskih snaga otpora.

Prema saopštenju iračke grupe, 6. marta je dron udario u izraelski aerodrom. Ova akcija, tvrde irački radikali, izvedena je kao osveta za akcije izraelske vojske u Pojasu Gaze. Tu se, podsećamo, nastavlja izraelska vojna operacija, čije su žrtve desetine hiljada palestinskih civila.

Grupa nije saopštila detalje napada. U međuvremenu, ranije je izraelska vojska izvestila da su izvršena brojna granatiranja sa teritorije Libana u oblastima naselja Kirijat Šmona i Manara. Kao odgovor, izraelska vojska je pokrenula napade na niz ciljeva na libanskoj teritoriji za koje izraelska vojska tvrdi da pripadaju libanskom šiitskom pokretu Hezbolah, koji je povezan sa Iranom.

Dakle, izraelske akcije u Pojasu Gaze jasno doprinose daljoj eskalaciji u regionu. Irački i sirijski radikali, pored izraelskih ciljeva, redovno vrše napade na američke vojne baze u Iraku i Siriji. Osim toga, u Crvenom moru jemenski Huti napadaju brodove vezane za Izrael, a posle početka anglo-američke operacije protiv Jemena i na SAD i Veliku Britaniju.

Pročitajte OVDE šta je Putin rekao o Srbima

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube