Najnovije

KAKVA ŠAMARČINA ILONA MASKA: Tačno je, Amerika je ojačala Rusiju

Ruska ekonomija raste brže od bilo koje ekonomije G7. Ona cveta, a sankcijama su slomljene ekonomije naših evropskih saveznika, rekao je američki investitor Dejvid Saks, sa čime se složio i vlasnik Iksa

Američki milijarder Ilon Mask podržao je stav investitora Dejvida Saksa da su pokušaji Vašingtona da oslabi Rusiju imali obrnuti efekat, te da je u stvarnosti Rusija samo ojačala.   

"Učinili smo rusku vojsku jačom, veća je nego što je bila ranije, proizvodi daleko više naoružanja, industrijska baza je povećana. Osim toga, njihovo oružje je sada testirano i ojačano u borbi, posebno protiv zapadnog oružja", rekao je Saks u intervjuu na Iksu.  

Mask je izjavu investitora prokomentarisao sa: "Nažalost, ovo je istina."

Saks je naveo da je Bajden rusku vojsku učinio "mnogo strašnijom". U međuvremenu,  zalihe SAD su "iscrpljene i izdubljene".   

"Ekonomske sankcije Rusiji su još jedna velika pogrešna procena Bajdenove politike", smatra Saks i objašnjava da je ideja da se Rusija "slomi" sankcijama bila zabluda jer se ekonomija zemlje stabilizovala i 2023. godine čak nadmašila ekonomije G7. 

UKRAJINSKI VOJNICI KOD KUPJANSKA U STRAHU: Boje se naroda, sarađuju sa Rusima, hoće da ih otruju

"Ruska ekonomija raste brže od bilo koje ekonomije G7. Ona cveta, a sankcijama su slomljene ekonomije naših evropskih saveznika", rekao je on.

Saks je kritikovao Bajdenovu tvrdnju da će SAD "pomoći da se olakša patnja Ukrajinaca", navodeći je podrška Vašingtona "tom proksi ratu i spremnost Amerike da se bore do poslednjeg Ukrajinca dovela do humanitarne katastrofe".

Drama u Kijevu! Elitne ukrajinske jedinice spremaju puč: Skinimo zelenog pacova, postavimo Zalužnog!

Ovo nije prvi put da su Mask i Saks složili po pitanju spoljnopolitičkih pitanja. Ranije ovog meseca, Mask je podržao Saksovu izjavu da se NATO "suočio sa egzistencijalnom krizom" nakon raspada Sovjetskog Saveza, te da je odlučio da se proširi kako bi popunio prazninu.

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube