Najnovije

RUSI IM OČITALI LEKCIJU: Izjave Vasilija Nebenzija na sastanku Saveta bezbednosti UN o sukobu Izraela i Irana

Na poslednjem sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Vasilij Nebenzija, stalni predstavnik Ruske Federacije, izneo je više važnih stavova o aktuelnoj situaciji na Bliskom istoku.

Stalni predstavnik Rusije pozvao je sve strane uključene u nedavni incident sa iranskim napadom na Izrael da pokažu uzdržanost i da izbegavaju dalju eskalaciju konflikta. Naglašavajući značaj mira u regionu, Nebenzija je specifično apelovao na Izrael da prestane sa vojnim akcijama koje doprinose tenzijama.

Uzrok ove najnovije napetosti je iranski odgovor na napade Izraela na iranske diplomatske objekte, za koji Iran tvrdi da su izvršeni bez adekvatne reakcije Saveta bezbednosti. Nebenzija je kritikovao postupke zapadnih zemalja u Savetu, ukazujući na njihovu šutnju o osnovnim uzrocima sukoba koji podstiču dodatnu eskalaciju.

Osim toga, izrazio je zabrinutost zbog stava Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske koje nisu potvrdile nepovredivost diplomatskih objekata, što je po njegovom mišljenju doprinelo trenutnoj krizi.

Nebenzija je apelovao na Savet bezbednosti da aktivnije učestvuje u rešavanju ovih pitanja kako bi se obezbedila stabilnost u regionu i zaštitila prava i bezbednost svih zemalja uključenih u sukob.

NOVE PRETNJE STIŽU IZ IRANA: Jerusalim će biti muslimanski, slavićemo oslobođenje Palestine

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube