Najnovije

RUSKA ARMIJA MELJE SVE PRED SOBOM: Žestoki udarci, nova taktika mnogo donosi

Na severu od Avdejevke, konkretno u području zapadno i severozapadno od Očeretine, ruske oružane snage su postigle značajan napredak. Privremeno su zabeleženi pokreti ka železničkoj pruzi i mestu Novooleksandrivka, koje se nalazi manje od jednog kilometra od fronta.

Istovremeno, u istočnom delu Očeretine napravljene su ispravke na vojnim kartama koje potvrđuju da ukrajinske snage i dalje drže određene zgrade pod svojom kontrolom. Ova područja predstavljaju značajne tačke za odbranu i pružaju stratešku prednost u odbranama protiv neprijateljskih napada.

Južno od ovog područja, sukobi su i dalje intenzivni duž linije rovova zapadno od Solovova. Ruske trupe su na krajnjem severozapadu uspele da ostvare potpunu kontrolu nad južnim delom Keramika i da zauzmu strateške visoke položaje koji pružaju direktan pogled na Novokalinove, koji je sada u potpunosti pod ruskom kontrolom.

Veliki ukrajinski sistem rovova u centru regiona sada je okružen sa tri strane, što ukazuje na potencijalno kritično sužavanje prostora za manevar ukrajinskih snaga. 

ISKOPALI TUNEL ZA BEG OD MOBILIZACIJE! Preko Rumunije do slobode, skandalozan snimak (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA