Најновије

Навијач Србије се бициклом попео на навећи врх Пиринеја, а онда се догодило нешто страшно!

Навијач кошаркашке репрезентације Србије Драган Шибалић, као што је обећао, својио је највиши врх Пиринеја Мулхасен у знак подршке нашим спортистима. Шибалић се на Мулхасен попео бициклом којом је и отишао из Краљева до Гранате како би бодрио наше најбоље кошаркаше.
Шибалић на крову Шпаније (Фото: Фејсбук)

Шибалић на крову Шпаније (Фото: Фејсбук)

- За Србију, за Краљево, за Партизан, за фамилију и родбину, за пријатеље, за колеге бициклисте и за све оне који су ме подржавали - Мулхасен (3482м), највиши врх Сијера Неваде и кров Пиринејског полуострва је побеђен и освојен! Срце ми је лупало 200 на сат што од умора што од среће, тако да сам уз последње атоме снаге успео пешке да изађем на врх док сам бициклу оставио на неких 300 метара ниже. Од Гранаде до Мулхасена је имало 60 километара константног успона, а задњих 3 километра је била жестока борба... Али највећи проблеми су настали при повратку, пошто сам врх освојио око 20 сати, возио сам још неких два сата, тј. гурао и онда од изнемоглости више нисам могао даље. Заноћио на неком камењару само у врећи за спавање... - каже Шибалић за Правду. Шибалић каже да се умала смрзао на планини и да је постојала опасност да падне у провалију. - Будим се око 3 сата а дувао је невероватан хладан ветар, ја сам сав дрхтао од хладноће... Брзо сам устао, обавио врећу око себе, мајце ставио на руке, и наставио одма даље да се колико толико угрејем јер да сам остао до ујутру сигурно бих се смрзао... Гурао сам бициклу низбрдо наредних 20 километара до 7 ујутру, а ветар је дувао изузетно јако да бицикла уопште није могла да се вози. Ветар је толико био јак да сам једва ходао и могао сам да да завршим у некој провалији - каже Шибалић и додаје да је било страшно али да је издржао. Ипак, на крају се све добро завршило, а Шибалић наставља да бодри нашу репрезентацију у Шпанији.
Повезане вести:Ово је најекстремнији српски навијач: Погледајте колико ће планина освојити на путу за Гранаду!Најекстремнији навијач Србије освојио Триглав на путу до Гранде
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА