Najnovije

Navijač Srbije se biciklom popeo na naveći vrh Pirineja, a onda se dogodilo nešto strašno!

Navijač košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Šibalić, kao što je obećao, svojio je najviši vrh Pirineja Mulhasen u znak podrške našim sportistima. Šibalić se na Mulhasen popeo biciklom kojom je i otišao iz Kraljeva do Granate kako bi bodrio naše najbolje košarkaše.
Šibalić na krovu Španije (Foto: Fejsbuk)

Šibalić na krovu Španije (Foto: Fejsbuk)

- Za Srbiju, za Kraljevo, za Partizan, za familiju i rodbinu, za prijatelje, za kolege bicikliste i za sve one koji su me podržavali - Mulhasen (3482m), najviši vrh Sijera Nevade i krov Pirinejskog poluostrva je pobeđen i osvojen! Srce mi je lupalo 200 na sat što od umora što od sreće, tako da sam uz poslednje atome snage uspeo peške da izađem na vrh dok sam biciklu ostavio na nekih 300 metara niže. Od Granade do Mulhasena je imalo 60 kilometara konstantnog uspona, a zadnjih 3 kilometra je bila žestoka borba... Ali najveći problemi su nastali pri povratku, pošto sam vrh osvojio oko 20 sati, vozio sam još nekih dva sata, tj. gurao i onda od iznemoglosti više nisam mogao dalje. Zanoćio na nekom kamenjaru samo u vreći za spavanje... - kaže Šibalić za Pravdu. Šibalić kaže da se umala smrzao na planini i da je postojala opasnost da padne u provaliju. - Budim se oko 3 sata a duvao je neverovatan hladan vetar, ja sam sav drhtao od hladnoće... Brzo sam ustao, obavio vreću oko sebe, majce stavio na ruke, i nastavio odma dalje da se koliko toliko ugrejem jer da sam ostao do ujutru sigurno bih se smrzao... Gurao sam biciklu nizbrdo narednih 20 kilometara do 7 ujutru, a vetar je duvao izuzetno jako da bicikla uopšte nije mogla da se vozi. Vetar je toliko bio jak da sam jedva hodao i mogao sam da da završim u nekoj provaliji - kaže Šibalić i dodaje da je bilo strašno ali da je izdržao. Ipak, na kraju se sve dobro završilo, a Šibalić nastavlja da bodri našu reprezentaciju u Španiji.
Povezane vesti:Ovo je najekstremniji srpski navijač: Pogledajte koliko će planina osvojiti na putu za Granadu!Najekstremniji navijač Srbije osvojio Triglav na putu do Grande
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA