Најновије

Министар привреде Немачке: Санкције Русији ником не помажу

БЕРЛИН - Немачки министар привреде Зигмар Габриел изјавио је данас за ТВ мрежу АРД како не верује да би строже санкције против Русије могле да помогну решавању украјинске кризе, иако је канцеларка Ангела Меркел у суботу изјавила како ЕУ разматра нове санкције.
Берлин (Википедија)

Берлин (Википедија)

Осим што је министар, Габријел је заменик немачке канцеларке и лидер Социјалдемократске странке (СПД), која дели власт са конзервативцима Меркелове. Он и немачка канцеларка су досад у принципу били сагласни око санкција, иако су им се немачки привредници противили, преноси Ројтерс. "Не видим како би то (нове санкције) могло економски да нас унапреди. То ће само отежати ситуацију", рекао је Габријел. Он је критиковао и НАТО због "звецкања оружјем" на руској граници, наглашавајући како је за украјинску кризу неопходно политичко решење. Габријел је подржао политику преговора Ангеле Меркел и немачког министра иностраних послова Франк-Валтера Штајнмајера са Путином. Немачка канцеларка је на састанку Г20 у Бризбејну изјавила како тренутна ситуација "није задовољавајућа" и како ће се министри спољних послова ЕУ састати у понедељак да би размотрили даље кораке, укључујући могуће додатне санкције према Русији. Министар спољних послова Штајнмајер, који наредне недеље треба да посети Москву и Кијев је, међутим, у интервјуу за "Велт ам зонтаг" рекао како је економски притисак на Москву већ огроман и како не очекује да ће министри спољних послова ЕУ подржати увођење додатних санкција.
Прочитајте још:Порошенко: Припремамо се за општи рат!Крај Америчке војне доминације
Габриел је, такође, подвукао како санкције знатно више погађају Русију него Немачку. Он је подсетио да Немачка остварује само четири одсто спољнотрговинског промета са Русијом, али је признао да има сектора немачке индустрије које санкције тешко погађају. Габријел је нагласио како се економска ситуација у Русији погоршава због санкција и како Руси "неће моћи да издрже овако још дуго". Осим санкција, и пад цена нафте на светском тржишту негативно делује на руски буџет, а вредност рубље опада на светском финансијском тржишту. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА