Најновије

Рокфелерови напуштају нафтни бизнис, хоће еколошку енергију!

ЊУJOРK - Наследници породице Рокфелер, коjа jе стекла огромно богатство у пословима са нафтом, намераваjу да продаjу своjу имовину у вези са фосилним горивима и да уложе средства у еколошки чисту енергиjу, преноси Би-Би-Си.
Вила Рокфелерових (Фото: progressingpilgrim.com)

Вила Рокфелерових (Фото: progressingpilgrim.com)

Представници фонда браће Рокфелер обjавили су то уочи данашњег самита Уjедињених нациjа о климатским променама коjи се одржава у Њуjорку. Иако ће фонд у прво време задржати око шест одсто имовине у области фосилних горива, временом ће улагања у ту грану бити сведена на нулу. Заjедно са фондом браће Рокфелер у савез инвеститора коjи су одлучили да обуставе улагања у фосилна горива ушло jе 180 организациjа и 650 приватних лица. Oни су предузели таj корак у оквиру међународне инициjативе Глобал даjвест инвест, коjу су пре неколико година осмислили амерички студенти, пренео jе Њуjорк таjмс.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Ово светске владе и корпорације не желе да видите: Земљани, филм за који морате имати храбрости!
Глобал даjвест инвест jе економска платформа коjа омогућава да се повуче имовина из области са "прљавим" технологиjама и да се затим уложи у еколошки чисте проjекте. Oд почетка ове године обим инвестициjа коjе су фондови, верске организациjе и универзитети одлучили да пренесу у еколошки чисте проjекте jе удвостручен. Директор фонда браће Рокфелер Стивен Хаjнц jе рекао да та стратегиjа одговара визиjи нафрног магната Џона Рокфелера. "Уверени смо да би он, да jе данас жив, као одговоран бизнисмен коjи брине о будућности, зауставио пословање с фосилним горивима и уложио у обновљиве изворе енергиjе", казао jе Хаjнц. Фонд су основали синови Џона Рокферела 1940. године. На дан 31. jула 2014. година имовина фонда се процењивала на 860 милиона долара. Данас се у оквиру Генералне скупштине Уjедињених нациjа одржава jеднодневни самит о питањима климатских промена, на коме ће учествовати шефови држава и влада 125 земаља. Tо ће бити прва таква конференциjа на тако високом нивоу након састанка у Kопенхагену 2009. године завршеног неуспехом. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА