Најновије

ДАН ИСЛАМИСТИЧКИХ ОТМИЦА: Боко харам отео 40 младића

БАУЧИ - Терористи из групе Боко Харам отели су око 40 дечака и младића у североисточној Нигерији, јавили су мештани. Ово је трећа масовна отмица која је забележена данас од стране исламистичких терориста широм света, у којима је отето укупно око 230 мушкараца. 
Терористи Боко харама (Фото: almorakib.com)

Терористи Боко харама (Фото: almorakib.com)

Екстремисти су дошли до села Малари и позвали житеље да изађу и слушају проповед, али су онда убили неке од њих и изабрали врло младе и способне мушкарце старе од 12 до 25 година, рекао је један од мештана. Обавештајни званичник рекао је да су екстремисти убили десетине војника у нападу на вишенационалну војну базу. Село Малари налази се у држави Борно, 20 километара од шуме Самбиса која важи за једну од главних места где се крију припадници Боко харама. Обавештајни званичник рекао је да су данас побуњеници скоро заузели базу Мултинационалних заједничких снага у месту Бага, на североисточној нигеријској граници са Чадом. Боко Харам још држи преко 200 средњошколки отетих у априлу прошле године из њихове школе у Чибоку, у држави Борно. Од тада они редовно отимају десетине деце, жена и мушкараца, који за њих обављају свакодневне послове или их користе као борце.
Прочитајте још:Отето 20 коптских хришћана у ЛибијиОтето 170 људи због паљења заставеСамоубилачки напад на цркву у Нигерији
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА