Najnovije

DAN ISLAMISTIČKIH OTMICA: Boko haram oteo 40 mladića

BAUČI - Teroristi iz grupe Boko Haram oteli su oko 40 dečaka i mladića u severoistočnoj Nigeriji, javili su meštani. Ovo je treća masovna otmica koja je zabeležena danas od strane islamističkih terorista širom sveta, u kojima je oteto ukupno oko 230 muškaraca. 
Teroristi Boko harama (Foto: almorakib.com)

Teroristi Boko harama (Foto: almorakib.com)

Ekstremisti su došli do sela Malari i pozvali žitelje da izađu i slušaju propoved, ali su onda ubili neke od njih i izabrali vrlo mlade i sposobne muškarce stare od 12 do 25 godina, rekao je jedan od meštana. Obaveštajni zvaničnik rekao je da su ekstremisti ubili desetine vojnika u napadu na višenacionalnu vojnu bazu. Selo Malari nalazi se u državi Borno, 20 kilometara od šume Sambisa koja važi za jednu od glavnih mesta gde se kriju pripadnici Boko harama. Obaveštajni zvaničnik rekao je da su danas pobunjenici skoro zauzeli bazu Multinacionalnih zajedničkih snaga u mestu Baga, na severoistočnoj nigerijskoj granici sa Čadom. Boko Haram još drži preko 200 srednjoškolki otetih u aprilu prošle godine iz njihove škole u Čiboku, u državi Borno. Od tada oni redovno otimaju desetine dece, žena i muškaraca, koji za njih obavljaju svakodnevne poslove ili ih koriste kao borce.
Pročitajte još:Oteto 20 koptskih hrišćana u LibijiOteto 170 ljudi zbog paljenja zastaveSamoubilački napad na crkvu u Nigeriji
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA