Најновије

Код Карађорђа само уз пропусницу (ФОТО)

АРАНЂЕЛОВАЦ - По први пут од 2002. године од када се 15. фебруар и Сретење славе као Дан државности, на централној прослави у Марићевића јазузи код Орашца моћи ће да се уђе само са пропусницом. Како Правда сазнаје, локална власт СНС штампала је пропуснице, а ангажовано је и јако обезбеђење како би се спречило да у Марићевића јаругу уђу они који би могли да звижде представницима Владе Србије али и локалне власти.
Марићевића јаруга (Фото: Јутјуб)

Марићевића јаруга (Фото: Јутјуб)

Правда подсећа да су предходних пет година представници десничарских организација попут Српског покрета Наши и Образ, али и део окупљеног народа, звиждањем и скандирањем ометали говоре премијера и министара који су долазили на прославу у Марићевића јаругу. Због тога последњих година у Орашац не долазе ни председници и премијери Србије. Ове године, локална аранђеловачка власт СНС планира да у спомен комплекс пусти само одабране. Како Правда сазнаје осим локалних функционера, у Орашац долази министар Александар Вулин. Репортер Правде који је вечерас посетио Орашац фотографисао је металну ограду која треба да буде постављена на улазу у Марићевића јаругу. Сваке године у Орашац долази на стотине обичних грађана, али и припадници равногорских покрета, СНП Наши, Образ, организоване групе разних политичких странака,  удружења, синдиката и клубова. Остаје да се види како ће они реаговати ако не буду пуштени у спомен комплекс.
Прочитајте још: Овако ће Сириза покварити српске планове за пругу од Будимпеште до СолунаДС ТВРДИ: Томислав Николић претио тужиоцу за ратне злочине Владимиру Вукчевићу
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА