Najnovije

Kod Karađorđa samo uz propusnicu (FOTO)

ARANĐELOVAC - Po prvi put od 2002. godine od kada se 15. februar i Sretenje slave kao Dan državnosti, na centralnoj proslavi u Marićevića jazuzi kod Orašca moći će da se uđe samo sa propusnicom. Kako Pravda saznaje, lokalna vlast SNS štampala je propusnice, a angažovano je i jako obezbeđenje kako bi se sprečilo da u Marićevića jarugu uđu oni koji bi mogli da zvižde predstavnicima Vlade Srbije ali i lokalne vlasti.
Marićevića jaruga (Foto: Jutjub)

Marićevića jaruga (Foto: Jutjub)

Pravda podseća da su predhodnih pet godina predstavnici desničarskih organizacija poput Srpskog pokreta Naši i Obraz, ali i deo okupljenog naroda, zviždanjem i skandiranjem ometali govore premijera i ministara koji su dolazili na proslavu u Marićevića jarugu. Zbog toga poslednjih godina u Orašac ne dolaze ni predsednici i premijeri Srbije. Ove godine, lokalna aranđelovačka vlast SNS planira da u spomen kompleks pusti samo odabrane. Kako Pravda saznaje osim lokalnih funkcionera, u Orašac dolazi ministar Aleksandar Vulin. Reporter Pravde koji je večeras posetio Orašac fotografisao je metalnu ogradu koja treba da bude postavljena na ulazu u Marićevića jarugu. Svake godine u Orašac dolazi na stotine običnih građana, ali i pripadnici ravnogorskih pokreta, SNP Naši, Obraz, organizovane grupe raznih političkih stranaka,  udruženja, sindikata i klubova. Ostaje da se vidi kako će oni reagovati ako ne budu pušteni u spomen kompleks.
Pročitajte još: Ovako će Siriza pokvariti srpske planove za prugu od Budimpešte do SolunaDS TVRDI: Tomislav Nikolić pretio tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA