Најновије

ОНИ НЕЋЕ СТАТИ: САД размешта тешку артиљерију у Пољској

ПОЉСКА - Министарство одбране Пољске је саопштило да је кроз преговоре дошло до договора са америчким министарством одбране да тешка артиљерија САД-а буде распоређена на територији Пољске.
Америчка војска (Фото: ЈуТјуб)

Америчка војска (Фото: ЈуТјуб)

Ово је додатно агенцији Ројтерс потврдио министар одбране Пољске, Томаш Семјонка. "Преговорима са нашим америчким партнерима смо утврдили две тачке на којима ће бити размештена артиљерија САД-а, а то је запад и северо-исток земље." - каже Семјонка. Пољска је НАТО чланица и у више наврата су званичници ове државе јавно упућивали позив САД-у и НАТО алијанси да војне снаге буду распоређене на њиховој територији. Пољска је веома оштра у антируској реторици, а желе додатне војне снаге на својој територији, како кажу, због потенцијалне угрожености од Русије. Размештање војних снага САД-а на територији Пољске ће бити реализовано средином 2016. године, рекао је Семјонка.
Прочитајте још:НАЈВЕЋЕ У ИСТОРИЈИ: Заједничке војне вежбе Кине и Русије (ВИДЕО)СиЕнЕн: Клинтоновој не верује 61% Американаца – Трамп наставља да расте!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА