Najnovije

ONI NEĆE STATI: SAD razmešta tešku artiljeriju u Poljskoj

POLJSKA - Ministarstvo odbrane Poljske je saopštilo da je kroz pregovore došlo do dogovora sa američkim ministarstvom odbrane da teška artiljerija SAD-a bude raspoređena na teritoriji Poljske.
Američka vojska (Foto: JuTjub)

Američka vojska (Foto: JuTjub)

Ovo je dodatno agenciji Rojters potvrdio ministar odbrane Poljske, Tomaš Semjonka. "Pregovorima sa našim američkim partnerima smo utvrdili dve tačke na kojima će biti razmeštena artiljerija SAD-a, a to je zapad i severo-istok zemlje." - kaže Semjonka. Poljska je NATO članica i u više navrata su zvaničnici ove države javno upućivali poziv SAD-u i NATO alijansi da vojne snage budu raspoređene na njihovoj teritoriji. Poljska je veoma oštra u antiruskoj retorici, a žele dodatne vojne snage na svojoj teritoriji, kako kažu, zbog potencijalne ugroženosti od Rusije. Razmeštanje vojnih snaga SAD-a na teritoriji Poljske će biti realizovano sredinom 2016. godine, rekao je Semjonka.
Pročitajte još:NAJVEĆE U ISTORIJI: Zajedničke vojne vežbe Kine i Rusije (VIDEO)SiEnEn: Klintonovoj ne veruje 61% Amerikanaca – Tramp nastavlja da raste!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA