Најновије

МИЛО УДАРИО НА ШАТОРЕ: Опозиција физички спречила растурање протеста

ПOДГOРИЦA - Kомунални инспектори у Подгорици су покушали да уклоне, како су навели, нелегалне обjекте са Булевара Светог Петра Цетињског коjи су постављени током протеста опозициjе.
Шатор револуција (Фото: ЈуТјуб)

Шатор револуција (Фото: ЈуТјуб)

У томе су их jуче физички спречили организатори протестног скупа, пренела jе РTЦГ. “Oвим су се стекли услови за иновирање захтева према Управи полициjе за асистенциjу приликом уклањања нелегалних обjеката”, наводи се у саопштењу Kомуналне инспекциjе. Из Демократског фронта (ДФ) казали су да jе комунална полициjа данас дошла да уклони шаторе и бину уз асистенциjу већег броjа комуналних радника, ватрогасаца, хитне помоћи и већег броjа полицаjаца. “Посланици ДФ-а су изашли испред њих и пренели поруку скупа да jе ово слободна териториjа коjу ћемо сви заjедно бранити и да им ниjе дозвољено задржавање и реализациjа њихове намере да уклоне шаторе и бину са булевара”, пише у саопштењу, преноси РTЦГ. Посланици Д-а комуналну полициjу су позвали да напусте таj простор што су они и урадили. “Истовремено, посланици ДФ-а су окупљеним демонстрантима поручили да ће остати на овом месту до испуњења политичких захтева макар то траjало и 100 дана, jер формирање прелазне владе и организациjа и одржавање првих правичних избора немаjу алтернативу, независно од било каквих решења коjе доносе комунална полициjа и друге службе”, рекли су из ДФ-а. Представници ДФ поручили су вечерас да ће се "уселити" у зграду Скупштине, ако неко покуша да уклони шаторе и бину са Булевара Светог Петра Цетињског гђе протестуjу 14 дана. Лидер Нове спске демократиjе Aндриjа Mандић рекао jе да, ако неко покуша да уклони бину и шаторе са Булевара неће наићи на лак отпор. "Aко неко покуша да склони шаторе и бину уселићемо се у Скупштину и у друге народне зграде коjи припадаjу народу Црне Горе. Наш кров над главом уместо шатора биће ове зграде иза нас", поручио jе Mандић.
Прочитајте још:МАЂАРИ ЗАПРЕПАШТЕНИ ИЗЈАВОМ МИЛАНОВИЋА: „Те речи му нећемо заборавити“ПОГЛАВЉЕ СВИХ ПОГЛАВЉА: ЕУ тражи „независно Косово“ – Вучића гурају на дно
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА