Najnovije

MILO UDARIO NA ŠATORE: Opozicija fizički sprečila rasturanje protesta

PODGORICA - Komunalni inspektori u Podgorici su pokušali da uklone, kako su naveli, nelegalne objekte sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog koji su postavljeni tokom protesta opozicije.
Šator revolucija (Foto: JuTjub)

Šator revolucija (Foto: JuTjub)

U tome su ih juče fizički sprečili organizatori protestnog skupa, prenela je RTCG. “Ovim su se stekli uslovi za inoviranje zahteva prema Upravi policije za asistenciju prilikom uklanjanja nelegalnih objekata”, navodi se u saopštenju Komunalne inspekcije. Iz Demokratskog fronta (DF) kazali su da je komunalna policija danas došla da ukloni šatore i binu uz asistenciju većeg broja komunalnih radnika, vatrogasaca, hitne pomoći i većeg broja policajaca. “Poslanici DF-a su izašli ispred njih i preneli poruku skupa da je ovo slobodna teritorija koju ćemo svi zajedno braniti i da im nije dozvoljeno zadržavanje i realizacija njihove namere da uklone šatore i binu sa bulevara”, piše u saopštenju, prenosi RTCG. Poslanici D-a komunalnu policiju su pozvali da napuste taj prostor što su oni i uradili. “Istovremeno, poslanici DF-a su okupljenim demonstrantima poručili da će ostati na ovom mestu do ispunjenja političkih zahteva makar to trajalo i 100 dana, jer formiranje prelazne vlade i organizacija i održavanje prvih pravičnih izbora nemaju alternativu, nezavisno od bilo kakvih rešenja koje donose komunalna policija i druge službe”, rekli su iz DF-a. Predstavnici DF poručili su večeras da će se "useliti" u zgradu Skupštine, ako neko pokuša da ukloni šatore i binu sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog gđe protestuju 14 dana. Lider Nove spske demokratije Andrija Mandić rekao je da, ako neko pokuša da ukloni binu i šatore sa Bulevara neće naići na lak otpor. "Ako neko pokuša da skloni šatore i binu uselićemo se u Skupštinu i u druge narodne zgrade koji pripadaju narodu Crne Gore. Naš krov nad glavom umesto šatora biće ove zgrade iza nas", poručio je Mandić.
Pročitajte još:MAĐARI ZAPREPAŠTENI IZJAVOM MILANOVIĆA: „Te reči mu nećemo zaboraviti“POGLAVLJE SVIH POGLAVLJA: EU traži „nezavisno Kosovo“ – Vučića guraju na dno
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA