Најновије

У авио-налету код Алепа убијен „главни стратег“ Ал Каиде Санафи ан-Наср

Авиони руских Ваздушно-космичких снага уништили су у Сирији тренажну базу Исламске државе - саопштио је генерал-мајор Игор Коншенков.
Руска авијација у Сирији! (Фото: ЈуТјуб)

Руска авијација у Сирији! (Фото: ЈуТјуб)

База је уништена у зони града Салма, а у њој су страни инструктори обучавали џихадисте диверзијама и припремали терористе-самоубице. Према речима Конашенкова, у саставу базе је радио и погон за производњу експлозивних направа, а уништена је - директним поготком моћне дириговане авио-бомбе. Конашеков је такође открио: „Ударом бомбардера Су-24М у близини града Марџ-Султан уништено је командно место бандитских формација Фејлик Омар. Заједно са оклопном техником. Према подацима сиријске војне обавештајне службе - то командно место је одговорно за низ терористичких аката у провинцијама Хомс и Дамаск“. Руска авијација од синоћ имала 39 борбених летова, а тукла је 49 објеката и положаја Исламске државе и Џебхат ан-Нусра на територијама провинција Хама,Идлиб, Латакија, Дамаск и Алепо. Уништени су: 11 командних места, три утврђена ватрена положаја, 9 скривених складишта оружја и муниције, 15 пољских логора и осам већих фортификација. Авио-ударом на положаје Џебхат ан-Нусра у околини Алепа био је убијен један од војних команданата Ал Каиде - Санафи ан-Наср. Ово је јавила иранска агенција "Фарс" која наводи да је његово право име - Абдел Мухсин Абдала Ибрахим аш-Шарих, а да је рођен у близини Ријада, главног града Саудијске Арабије. Наводи и да је руководио тзв Комитетом победе у чијој надлежности је била разрада стратегије терористичке мреже Ал Каиде и непосредно руковођење њоме. Зато је називан и „главним стратегом“ Ал Каиде. Са ан-Насром су убијена и двојица његових доглавника - Саудијац Абдел малик ал-Џазрауи и Мароканац Абу Јарис ал-Магриби.
Прочитајте још:Руска авијација уништила базу за обуку терориста-самоубицаМедведев: САД нису постигле ништа у Сирији, Русија је преокренула ситуацију
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА