Najnovije

U avio-naletu kod Alepa ubijen „glavni strateg“ Al Kaide Sanafi an-Nasr

Avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništili su u Siriji trenažnu bazu Islamske države - saopštio je general-major Igor Konšenkov.
Ruska avijacija u Siriji! (Foto: JuTjub)

Ruska avijacija u Siriji! (Foto: JuTjub)

Baza je uništena u zoni grada Salma, a u njoj su strani instruktori obučavali džihadiste diverzijama i pripremali teroriste-samoubice. Prema rečima Konašenkova, u sastavu baze je radio i pogon za proizvodnju eksplozivnih naprava, a uništena je - direktnim pogotkom moćne dirigovane avio-bombe. Konašekov je takođe otkrio: „Udarom bombardera Su-24M u blizini grada Mardž-Sultan uništeno je komandno mesto banditskih formacija Fejlik Omar. Zajedno sa oklopnom tehnikom. Prema podacima sirijske vojne obaveštajne službe - to komandno mesto je odgovorno za niz terorističkih akata u provincijama Homs i Damask“. Ruska avijacija od sinoć imala 39 borbenih letova, a tukla je 49 objekata i položaja Islamske države i DŽebhat an-Nusra na teritorijama provincija Hama,Idlib, Latakija, Damask i Alepo. Uništeni su: 11 komandnih mesta, tri utvrđena vatrena položaja, 9 skrivenih skladišta oružja i municije, 15 poljskih logora i osam većih fortifikacija. Avio-udarom na položaje DŽebhat an-Nusra u okolini Alepa bio je ubijen jedan od vojnih komandanata Al Kaide - Sanafi an-Nasr. Ovo je javila iranska agencija "Fars" koja navodi da je njegovo pravo ime - Abdel Muhsin Abdala Ibrahim aš-Šarih, a da je rođen u blizini Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije. Navodi i da je rukovodio tzv Komitetom pobede u čijoj nadležnosti je bila razrada strategije terorističke mreže Al Kaide i neposredno rukovođenje njome. Zato je nazivan i „glavnim strategom“ Al Kaide. Sa an-Nasrom su ubijena i dvojica njegovih doglavnika - Saudijac Abdel malik al-DŽazraui i Marokanac Abu Jaris al-Magribi.
Pročitajte još:Ruska avijacija uništila bazu za obuku terorista-samoubicaMedvedev: SAD nisu postigle ništa u Siriji, Rusija je preokrenula situaciju
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA