Најновије

ДА ЛИ ЋЕ АСАДОВ ТИГАР СТИЋИ НА ВРЕМЕ: Исламисти кренули у јуриш на опкољену базу (ВИДЕО)

АЛЕПО - Терористи Исламске државе покренули су страховит напад на ваздушну базу Квеирис која се већ два месеца налази у пуној блокади. Сиријска контраофанзива је дошла на седам километара од базе, али терористи сада по свако цену покушавају да је заузму и побију преостале браниоце.
Још 7 километара до деблокаде (Фото: Твитер)

Још 7 километара до деблокаде (Фото: Твитер)

Према појединим анализама, деблокада или заузимање базе Квеирис имала би велики психолошки значај за обе стране. Браниоци базе Квеирис последњих месеци постали су симбол жилавог отпора сиријског народа. Према другим мишљењима, ИД жели да уништи писту у бази јер се процењује да ће Квеирис бити будућа руска база за нападе на центар Исламске државе и престоницу терориста Раку. Док исламисти јуришају, у помоћ Квиерису иду снаге Асадовог "Тигра" - пуковника Сухела ал- Хасана. Његове трупе јуче су биле на само седам километара од деблокаде базе. Снимци са терена показују да Тигар лично командује нападом са прве лине фронта. Остаје да се види ко ће бити бржи у својој намери - Тигар или терористи. Борци терористички Сиријске слободне армије данас су објавили снимак за који тврде да је гранатирање куће у којој се одржавао састанак иранских и руских официра на југу Алепа. Шокантни видео експлозије можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још:СИРИЈСКИ ЛЕЊИНГРАД: 200.000 Сиријаца већ три године одолева по опсадом у срцу Исламске државе (ВИДЕО)Да ли ови снимци доказују да је ново руско оружје стигло у Сирију (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА