Najnovije

DA LI ĆE ASADOV TIGAR STIĆI NA VREME: Islamisti krenuli u juriš na opkoljenu bazu (VIDEO)

ALEPO - Teroristi Islamske države pokrenuli su strahovit napad na vazdušnu bazu Kveiris koja se već dva meseca nalazi u punoj blokadi. Sirijska kontraofanziva je došla na sedam kilometara od baze, ali teroristi sada po svako cenu pokušavaju da je zauzmu i pobiju preostale branioce.
Još 7 kilometara do deblokade (Foto: Tviter)

Još 7 kilometara do deblokade (Foto: Tviter)

Prema pojedinim analizama, deblokada ili zauzimanje baze Kveiris imala bi veliki psihološki značaj za obe strane. Branioci baze Kveiris poslednjih meseci postali su simbol žilavog otpora sirijskog naroda. Prema drugim mišljenjima, ID želi da uništi pistu u bazi jer se procenjuje da će Kveiris biti buduća ruska baza za napade na centar Islamske države i prestonicu terorista Raku. Dok islamisti jurišaju, u pomoć Kvierisu idu snage Asadovog "Tigra" - pukovnika Suhela al- Hasana. NJegove trupe juče su bile na samo sedam kilometara od deblokade baze. Snimci sa terena pokazuju da Tigar lično komanduje napadom sa prve line fronta. Ostaje da se vidi ko će biti brži u svojoj nameri - Tigar ili teroristi. Borci teroristički Sirijske slobodne armije danas su objavili snimak za koji tvrde da je granatiranje kuće u kojoj se održavao sastanak iranskih i ruskih oficira na jugu Alepa. Šokantni video eksplozije možete pogledati OVDE.
Pročitajte još:SIRIJSKI LENJINGRAD: 200.000 Sirijaca već tri godine odoleva po opsadom u srcu Islamske države (VIDEO)Da li ovi snimci dokazuju da je novo rusko oružje stiglo u Siriju (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA