Најновије

OФАНЗИВА НА АЛЕПО: Погледајте шта су све Асадове трупе заузеле на овом делу фронта (МАПА/ВИДЕО)

АЛЕПО - Сиријска арапска армија спроводи своје операције у више провинција, од Латакије до Деир ез-Зора, ипак чини се да се најжешће борбе воде за град Алепо. Сиријске трупе потпискују терористе у два правца, покушава се деблокада ваздушне базе Куверис, али и шишћење терориста са јужних прилаза граду.
САА у налету (Фото: Јутјуб)

САА у налету (Фото: Јутјуб)

Сиријска армија покушава и пробој ка својим опкољеним јединицама Нубл Захра, али на овом делу фронта није било већих успеха. На мапи која је данас објављена и која показује напредовање САА од 9. октобра до данас, територија под контролом САА обележена је црвеном бојом, а територије које су освојили тамнијом црвеном бојом. САА је заузела и неколико насеља на северу Алепа, али као последицу тактичког повлачења тзв. Слободне сиријске армије који су препустили део тетриторије Исламској држави како би омогућили и овој терористичкој групацији да се активније укључи у борбу за Алепо. Напредовање САА праћено ко константним руским ваздушним ударима на терористе. Највећа драма дешава се у ваздушној бази Квеирис на коју су терористи ИД јуче покренули одлучан напад са циљем да униште базу пре него Асадове трупе стигну да је деблокирају. Покушај деблокаде базе води лично Асадов "Тигар" - уковника Сухела ал- Хасана. О борбама за базу више можете прочитати ОВДЕ. Јуче је стигла вест да је у борбама погинуо командант базе Квиерис Иса Самандар. Та информација још увек није потврђена од стране САА.Такозвана Слободна сиријска армија и западни медији настављају да инсистирају да је код Алепа погинуло тројица Руса. Терористи су објавили снимак директног погодка у кућу на југу Алепа где тврде да се одржава састанак руских и иранских официра. Драматични снимак можете погледати ОВДЕ. Министарство одбране Руске Федерације демантовало је ту вест и тврде да нису имали губитака у Сирији.
Прочитајте још:Урликали су мислећи да су уништили Асадов тенк, а онда се прашина разишла (ВИДЕО)OВАЈ ЧОВЕК ЈЕ НЕУНИШТИВ: Асадов багериста преживео директан погодак ракетом ТОВ (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА