Најновије

АМЕРИКА И РУСИЈА УЈЕДИЊУЈУ СНАГЕ: Обама и Путин се удружују против Исламске државе?

БЕОГРАД - Лидери водећих светских сила Америке и Русије, Барак Обама и Владимир Путин, пред почетак сусрета Г20 у Турској осудили су терористичке нападе у Паризу и поручили да је потребно да цео свет крене у борбу против тероризма јер ИД има изопачену идеологију.
Путин и Обама (Фото: kremlin.ru)

Путин и Обама (Фото: kremlin.ru)

Они су одржали и издвојен састанак, где није било могуће чути њихов разговор док су се нагињали један према другом. - Сви савршено разумемо да су одговор на терористичке претње и помагање милионима који су изгубили домове могући само уз напоре целе светске заједнице. Сви смо видели страхоту која се догодила у Паризу - рекао је Путин током неформалног састанка лидера земаља БРИКС на маргинама сусрета Г20 у Турској, додајући да се залаже за заједничку борбу против терориста. - Америка ће удвостручити напоре да порази Исламску државу и Сирији донесе мир - рекао је Обама, који је поновио да је напад у Паризу био удар на цео цивилизовани свет и додао: - Небо је зацрњено у Паризу. Удвостручићемо напоре да заједно с осталим члановима коалиције елиминишемо екстремисте као снагу која узрокује толико боли и патње људима у Анкари, Паризу и другде на свету. Председник Европског савета Доналд Туск нагласио је да је преко потребно пресећи токове финансирања ИД и предочио да је за наношење пораза тој екстремистичкој формацији нужно ангажовати копнене војне снаге у Сирији. - ИД је истински непријатељ слободног света, а не умерена сиријска опозиција - рекао је. Аналитичар Драгомир Анђелковић рекао је да постоје шансе да се Запад и Русија удруже. - Русија је својим кораком да се позиционира у Сирији довела и Америку пред свршен чин. Друго, Америка можда још не би желела да прави договор с Русијом, али под притиском европског јавног мњења вероватно ће морати - рекао је Анђелковић. Он је напоменуо да се тек сада повећавају шансе да дође до одрживог споразума.

Нападнути положаји исламиста у Сирији

Француска војска синоћ је напала упориште џихадиста у Сирији, у граду Раки. Ангажовано је 12 авиона, који су полетели из база у Уједињеним Арапским Емиратима и Јордану, а са најмање 20 бомби погођени су командни и регрутни центар џихадиста, као и складиште оружја и камп за обуку бораца. Ово је до сада највећа операција француске војске у Сирији, а изведена је у сарадњи са америчким снагама, које су француским колегама претходно дале важне информације о метама. Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Књига жалости, ово су српски политичари уписали

Томислав Николић Француски народ није усамљен у свом болу због жртава. Увек можете рачунати на сваку врсту наше помоћи да ово зло нестане. Горан Весић Напад на Француску је напад на уједињену Европу и цивилизацијске вредности на којима почивају демократска друштва. Јадранка Јоксимовић Србија је одлучно уз Француску у настојању да се сачувају вредности којима тежи савремена Европа.
Прочитајте још:КАДИРОВ: Исламској држави приступило 500 Чеченаца, али је њих 200 до сада већ убијеноДА ЛИ ЈЕ СРБИЈА МЕТА ТЕРОРИСТА? Могуће мете џихадиста су стадиони, тржни центри чак и српске цркве!НИЈЕ ДОЊЕЦК ПАРИЗ: У Красноармејску пронађена тела 286 девојака
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА