Најновије

ОДМАЗДА: Француски авиони масовно тукли Раку и десетине мета! (ВИДЕО)

РАКА - Француска држава извела је масивни ваздушни напад на град Раку који је упориште Исламске државе у Сирији. Бомбардовано је више десетина мета, укључујући и терористички командни центар, камп за обуку и складишта муниције, саопштило је француско министарство одбране.
Мираж у ноћном нападу (фото: Јутјуб принтскрин)

Мираж у ноћном нападу (фото: Јутјуб принтскрин)

Десет француских борбених авиона учествовало је у највећем ваздушном нападу на терористе Исламске државе у Сирији, наводи се у саопштењу министарства. Напад, изведен у координацији са војском Сједињених Америчких Држава, покренут је истовремено из Јордана и Уједињених Арапских Емирата, извештава Ројтерс.- Први уништени циљ Даеша (погрдан арапски назив за ИД) служио је као командно место џихадиста, регрутни центар и депо наоружања и муниције. Друга мета била је терористички камп за обуку", наводи се у саопштењу министарства, додајући да је укупно 30 мете бомбардовано у овом изненадном нападу. Напад долази као одговор на недавни терористички напад у Паризу, у којем 129 људи страдало. Америчке обавештајне службе појачале су размену података са Француском након овог напада и пружиле нове потенцијалне мете француској авијацији. Две НАТО савезнице договориле су "конкретне кораке француске и америчке војске како би се додатно интензивирала блиска сарадња у споровођењу дугорочне кампање" против ИД-а, изјавио је раније секретар за штампу Пентагона Питер Кук у саопштењу, након телефонског разговора између америчког секретара за одбране Ештона Картера и француског министра одбране Жан-Ив Ле Дриана.
Прочитајте још: 
У шест одвојених терористичких напада у Паризу живот је до сада изгубило 129 људи. Нападнути су национални стадион, неколико ресторана и барова у центру града и театар "Батаклан" у коме се одржавао концерт пред нешто више од 1.000 људи. Полиција је идентификовала тројицу нападача који су погинули у нападу. Двојицу браће једног од њих означили су као могуће саучеснике. Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА