Најновије

"ДЕ ГОЛ" НАПАДА: Са носача авиона гађана "престоница џихада", исламисти се крију у бункерима (ВИДЕО)

Француска је јуче извела прве нападе на положаје Исламске државе у Ираку и Сирији авионима са носача "Шарл де Гол", који се налази у источном делу Медитерана, саопштило је француско Министарство одбране.
(Фото: defense.gouv.fr)

(Фото: defense.gouv.fr)

У саопштењу се наводи да су прво бомбардовани положаји Исламске државе у Ираку, а после неколико часова и у Сирији. "Мисију су извела два авиона ваздухопловних снага 'мираж 2000'", каже се у саопштењу министарства и додаје да су им се истовремено придружила и четири авиона "рафаел". Министарство је додало да су авиони гађали Раку, сиријски град који џихадисти сматрају својом престоницом. Према наводима француских медија, очекује се да борбена мисија "Шарл де Гола" потраје најмање четири месеца, са могућношћу да буде продужена. На носачу се налази неколико десетина различитих борбених авиона, а посаду чији око 1.900 морнара, пилота и механичара.

Џихадисти граде бункере и подземне тунеле

"Индепендент" јавља да су џихадисти ИД почели интензивно да раде на постављању одбране око свог упоришта Раке у Сирији, будући да страхују да би западне силе ускоро могле да изведу најјачи напад досад. Француска је већ удвостручила своје нападе на Раку након покоља у Паризу, а на сличан потез се спремају и Британци. Исламисти ужурбано граде бункере око града и подземне тунеле испод њега, а наводно су онеспособили и приступ интернету.
Прочитајте још:КРВАВЕ БОРБЕ КОД АЛЕПА: Села у пламену, рафали на све стране (ВИДЕО/МАПА)Директан погодак у ракетни лансер: Терористи опремљени америчким оружјем кренули у офанзиву (МАПА/ВИДЕО)ПАКАО СИРИЈЕ: Директан погодак гранате у војнике код Алепа (ВИДЕО 18+)
Извор: Танјуг, Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА