Најновије

Влада у сенци: Зауставити насилно преузимање власти

Министар државне управе и локалне самоуправе владе у сенци Демократске странке (ДС) Саша Пауновић изјавио је данас да се мора зауставити насилно преузимање локалних власти, нагласивши да прекомпоновање власти у општинама доноси политичку нестабилност и насиље.
Пајтић - лидер демократа (Фото: ДС Инђија)

Пајтић - лидер демократа (Фото: ДС Инђија)

"У многим општинама имамо смене власти које су се дешавале и пет и шест пута у току три године. Такође имамо пораст корупције због прелета одборника из једне у другу политичку странку. Многи одборници више се не сећају којој су све политичкој групацији припадали у протеклих неколико година", рекао је Пауновић на седници владе у сенци у Младеновцу, а саопштио ДС. Он је позвао министарку државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички да јасно каже шта мисли о идеји прекомпоновања локалних власти, а посебно да се изјасни о ситуацији у Младеновцу и начину заказивања седнице у тој општини, после које су смењени њени челници. "Очекујемо да се министарство локалне самоуправе изјасни врло јасно, као и госпођа Удовички, о информацијама и претњама које су упућене одборницима – да ће изгубити радно место и да ће њихови чланови породице изгубити радно место, а такође и о информацијама које имамо да је прећено људима на тај начин што су претње упућене малолетној деци људи који су одборници у СО Младеновац", рекао је он. Додао је да су то веома битне теме, јер није реч само о једном случају, већ је реч о правилу које се понавља широм Србије. "Време је да министарка Удовички изађе јасно са тим ставом и да каже шта њено министарство има да каже на ову тему", рекао је Пауновић. Председник ГО Младеновац Дејан Чокић најавио је да за данас, у 18 сати протест испред Градске општине. "Последњих 15 дана у Младеновцу сви грађани општине трпе насиље једне странке и неких појединаца не само из општине Младеновац него и високих фунционера ;испред СНС. Претње трпе одборници, који јасно и гласно кажу од кога добијају те претње. У Младеновцу је повереник испред СНС Мирослав Миличковић, који је иначе државни секретар МУП-а. Ово је прилика да му се обратим и да апелујем да не ради такве ствари у Младеновцу", рекао је Чокић.
Прочитајте још:Вучић још није одлучио да ли ће ићи у СребреницуЂукановић: Одлуку о такси за јавни сервис донео РТС, а не ВладаПредседник Николић: Ситуација у региону веома сложена
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА