Најновије

УСТАНАК У АМЕРИЦИ: 150 наоружаних Американаца заузело шуме у Орегону (ВИДЕО)

ОРЕГОН - У Америци је избио хаос јуче када је 150 наоружаних Американаца заузело један шумски резерват у Орегону. Они су позвали америчке патриоте да им се придруже у устанку против федералних власти.
Устаник (Фото: ЈуТјуб)

Устаник (Фото: ЈуТјуб)

Окидач свега је било то што су федералне службе ухапсиле двојицу фармера под оптужбом да су подметнули пожар. Вођа ове групе је Амон Банди, утицајни фармер раније познат јавности по сукобу са надлежним властима. Он је поручио јавно да су устаници спремни и "на убијање" уколико за тим буде потребе, истичући да је држава опљачкала народ. "Ослободићемо нашу земљу. Вратићемо шуме шумарима, руднике рударима, фарме фармерима!" - поручује Банди.Званичне власти покушавају да заташкају целу ствар, али све је више гласова у медијима који оцењују да би овај покрет због ствари за које се залаже могао да се брзо прошири целом Америком, подсећајући да је политичка оријентација која је заснована на патриотским расположењима све заступљенија међу грађанима САД-а. Незадовољство Американаца је огромно, јер је јаз између богатих и сиромашних све већи, а о томе сведочи и успон републиканца Доналда Трампа кога већ подржавају јавно разне милитантне групе широм Америке. Друштвеним мрежама се убрзано шири вест о устанку фармера у Орегону, а остаје да се види да ли ће цела ствар ескалирати. Јавни тужилац Неваде је позвао америчке власти да сузбију устанак фармера и да реагује америчка војска.
Here it is. Please know these men will speak to people civilly. Do not go up there guns blazing. Stay safe and smart. Posted by Sarah Dee Spurlock on субота 2. јануар 2016.
Прочитајте још:ТРАМП ЗАТРЕСАО ЦЕЛУ АМЕРИКУ: Клинтонова и Обама створили Исламску државу!ПОБИЈТЕ ИХ КАО ОВЦЕ: Тигрове снаге сатиру терористе код Алепа (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА