Најновије

ЖИВКОВИЋ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОТВРДИО: Олбрајтова нас је убеђивала, а Ђукановића је убедила!

БЕОГРАД - Зоран Живковић, председник Нове странке, дао је интервју за радио Слободна Европа, у којем је још једном потврдио да је некадашњи ДОС блиско сарађивао са тадашњом америчком администрацијом, односно, да је истина да је Медлин Олбрајт била кључни играч на пољу реализације плана рушења Слободана Милошевића са власти.
Живковић (Фото: ЈуТјуб)

Живковић (Фото: ЈуТјуб)

Живковићево сведочење у најновијем интервјуу потврдило је сазнања да је Олбрајтова играла кључну улогу у финансирању и управљању организацијом ОТПОР и некадашњим ДОС-ом окупљеним око покојног премијера Зорана Ђинђића. Подсећамо, раније је неколико америчких конгресмена јавно потврдило да је Медлин Олбрајт отпочела финансирање организације ОТПОР и тадашњег антирежимског рада Зорана Ђинђића, истичући да је тако практично једна маргинална организација прерасла у општенационални пројекат у Србији. "Главни промотер идеје о бојкоту избора је Александар Вучић. Он би волео да бојкотујемо изборе. Године 2000, нас су из света убеђивали, и из Стејт департмента, Медлин Олбрајт, да не излазимо, да бојкотујемо изборе у септембру 2000. године, јер ће Милошевић да нас покраде, а ми нећемо имати снаге као 1996. и 1997. године да га ухватимо. Убедила је Мила Ђукановића да он не изађе на савезне изборе. Ми смо против воље света, а не уз помоћ, као што се прича, победили Милошевића, у условима који су, ипак, били гори него сада. Вучић, за разлику од Милошевића, још није почео да убија своје политичке противнике." - испричао је Живковић за Слободну Европу у склопу одговора на новинарско питање о могућности "бојкота предстојећих избора". Живковић је поновио да је услов за ЕУ то да Србија призна независност Косова, истичући евроинтеграције као позитивну политику и отворено се залагајући за "признавање независног Косова". "До уласка у ЕУ имамо пуно времена. Нећемо бити примљени, док се на неки начин не прихвати у Србији реалност постојања независности Косова. Не зато што је то добро, него зато што је 26 земаља ЕУ Косово признало. Неће нас примити у своје друштво, ако ми кажемо да су они послали своје амбасадоре у непостојећу земљу." - каже председник Нове странке.
Прочитајте још:ЈОВАНОВИЋУ СМЕТАЈУ НИСКИ УДАРЦИ: „Теорије завере“ говоре да ћемо додирнути дноБЕЗ ФОЛИРАЊА: Њујорк Тајмс подржао своје председничке кандидатеИПАК КАНДИДАТ: Јеремић у дебати са бившим шефом ЦИА, власником српског медијског простора, Петреусом
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА