Najnovije

ŽIVKOVIĆ JOŠ JEDNOM POTVRDIO: Olbrajtova nas je ubeđivala, a Đukanovića je ubedila!

BEOGRAD - Zoran Živković, predsednik Nove stranke, dao je intervju za radio Slobodna Evropa, u kojem je još jednom potvrdio da je nekadašnji DOS blisko sarađivao sa tadašnjom američkom administracijom, odnosno, da je istina da je Medlin Olbrajt bila ključni igrač na polju realizacije plana rušenja Slobodana Miloševića sa vlasti.
Živković (Foto: JuTjub)

Živković (Foto: JuTjub)

Živkovićevo svedočenje u najnovijem intervjuu potvrdilo je saznanja da je Olbrajtova igrala ključnu ulogu u finansiranju i upravljanju organizacijom OTPOR i nekadašnjim DOS-om okupljenim oko pokojnog premijera Zorana Đinđića. Podsećamo, ranije je nekoliko američkih kongresmena javno potvrdilo da je Medlin Olbrajt otpočela finansiranje organizacije OTPOR i tadašnjeg antirežimskog rada Zorana Đinđića, ističući da je tako praktično jedna marginalna organizacija prerasla u opštenacionalni projekat u Srbiji. "Glavni promoter ideje o bojkotu izbora je Aleksandar Vučić. On bi voleo da bojkotujemo izbore. Godine 2000, nas su iz sveta ubeđivali, i iz Stejt departmenta, Medlin Olbrajt, da ne izlazimo, da bojkotujemo izbore u septembru 2000. godine, jer će Milošević da nas pokrade, a mi nećemo imati snage kao 1996. i 1997. godine da ga uhvatimo. Ubedila je Mila Đukanovića da on ne izađe na savezne izbore. Mi smo protiv volje sveta, a ne uz pomoć, kao što se priča, pobedili Miloševića, u uslovima koji su, ipak, bili gori nego sada. Vučić, za razliku od Miloševića, još nije počeo da ubija svoje političke protivnike." - ispričao je Živković za Slobodnu Evropu u sklopu odgovora na novinarsko pitanje o mogućnosti "bojkota predstojećih izbora". Živković je ponovio da je uslov za EU to da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ističući evrointegracije kao pozitivnu politiku i otvoreno se zalagajući za "priznavanje nezavisnog Kosova". "Do ulaska u EU imamo puno vremena. Nećemo biti primljeni, dok se na neki način ne prihvati u Srbiji realnost postojanja nezavisnosti Kosova. Ne zato što je to dobro, nego zato što je 26 zemalja EU Kosovo priznalo. Neće nas primiti u svoje društvo, ako mi kažemo da su oni poslali svoje ambasadore u nepostojeću zemlju." - kaže predsednik Nove stranke.
Pročitajte još:JOVANOVIĆU SMETAJU NISKI UDARCI: „Teorije zavere“ govore da ćemo dodirnuti dnoBEZ FOLIRANJA: NJujork Tajms podržao svoje predsedničke kandidateIPAK KANDIDAT: Jeremić u debati sa bivšim šefom CIA, vlasnikom srpskog medijskog prostora, Petreusom
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA