Најновије

Американци направили договор са Исламском државом (МАПА/ ВИДЕО)

У току су завршне борбе за сиријски град Раку. Џихадисти Исламске државе држе још неколико квартова у самом центру града и по свему судећи некадашњи главни град самопроглашеног калифата Исламске државе је пред падом у руке про-америчких курдско-арапских јединица Сиријских демократских снага (СДФ).

ИД (Фото: Јутјуб)

У току су спорадичне борбе између Курда и џихадиста, као и евакуација цивила из најопаснијих делова града. Током јучерашњег дана, из Раке је извучено 155 цивила, док је током данашњег дана град напустило 200 цивила.

Према неким информацијама, део џихадиста Исламске државе је започео преговоре са Курдима о њиховој предаји и напуштању Раке. Џихадисти већ почињу да се предају, а многи сматрају да је у питању договор између Американаца и Курда да милитанте Исламске државе мирно извуку из бивше престонице "калифата".
Многа су мишљења у последње време да амерички специјалци извлаче терористе Исламске државе из Раке и осталих делова Сирије и да их склањају на сигурно и шаљу на друге фронтове широм ове ратом опустошене земље. 
Најжешће борбе између Курда и џихадиста вођене су, а и даље трају у околини болнице и градског стадиона. Курдске снаге СДФ су претходно гранатирале центар Раке и заплениле велику количину оружја и муниције које је припадало терористима Исламске државе.
Коалиционе снаге на челу са САД су саопштиле да ће онима који наставе борбу у оквиру ИД судити локалне власти и да ће сви бити изведени пред лице правде.
Војна полиција Русије у Сирији била нападнута америчким, белгијским и француским оружјем. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Удари руске авијације на борце Исламске државе 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА