Најновије

ХАНИБАЛ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА: Ослободици нападају последња упоришта ИД у Ираку и Сирији, овако изгледа мапа фронтова (ВИДЕ/МАПА)

У Ираку и Сирији последња два упоришта Исламске државе налазе се под жестоким нападом.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Град Ал Букамал окружен је Сиријском арапском армијом, Хезболахом и Иранском републиканском градом. Након што је заузет аеуродром на северној страни града, САА је добила ватрену контролу над јединим коридором који је остао терористима и сада на град траје напад из три правца док је иза леђа река Еуфрат.

Терористи су јуче објавили фотографије које су, према њима, доказ да су уништили Т-90 и убили 50 бораца Тигрових снага. Фотографије можете видети ОВДЕ. САА се сада спрема да пређе Еуфрат како би одсекла Ал Букамал и са те стране реке. Терористи ИД за сада одолевају нападима и држе град под контролом. Данас je ирачка војска напала град Рава, на западу провинције Анбар, последње веће место које је у рукама ИД. После вишедневних борби Ирчани су стигли до овог упоришта ИД.

Офанзиву отежава што се град налази са друге стране реке али је ирачка војска у последњим нападима на ИД напредовала без већих проблема а предходнних месец дана ослобођено је више градова и велика територија. О жестоким борбама у Источној Гути и контри САА читајте ОВДЕ. Шоканте резултате руског бомбардовања у Сирији сазнајте ОВДЕ. Колико Немачка има само исправних тенкова сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА