Најновије

ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ И ДОШАО ПО СВОЈЕ ЉУДЕ: Путин долетео у Хмејмим и наредио руским трупама да се пакују!

Председник Русије Владимир Путин слетео је јутрос на аеродром Хмејмим у Сирији.

Путин (Фото: РИА)

На војном аеродрому Хмејмим руског председника дочекао је председник Сирије Башар ел Асад, министар одбране Русије Сергеј Шојгу и командант руске групе у Сирији генерал-пуковник Сергеј Суровикин.
„Наређујем министру одбране, начелнику Генералштаба, да започне повлачење руске групе у базе њиховог сталног распоређивања“, рекао је Путин обраћајући се војсци.
Председник је нагласио да су руске оружане снаге заједно са сиријском војском поразиле најефикаснију групу међународних терориста у Сирији.
„За две године Оружане снаге Русије су заједно са сиријском војском победиле најефикаснију групу међународних терориста. С тим у вези донета је одлука: значајан део руског војног контингента у Сирији враћа се кући, у Русију“, изјавио је Врховни командант.
У марту 2016. године Путин је донео одлуку о повлачењу већег дела руске ваздухопловне групе у вези са успешном реализацијом задатака. Притом Русија није одустала од своје обавезе снабдевања оружјем и војном опремом сиријској влади и обучавање војних стручњака. Ваздушна база Хмејмим и логистички центар морнарице у Тартусу још увек функционишу. Осим тога, у Сирији ради и Руски центар за помирење.
Путин је издао ову наредбу јер зна да ускоро почиње светски рат. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Исламска држава је потпуно уништена у Сирији 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА