Најновије

Посна мусака од шампињона

Мусака која тако доброг укуса да и они који не воле шампињоне су одушевљени.

Посна мусака од шампињона (Фото: posnajela.rs)

Састојци: 

800 г шампињона 
1 празилук
осам + 2 кромпира средње величине
уља 
три  кашике брашна
50 мл воде
со, бибер, зачин од сувог поврћа, оригано.

Припрема:

На мало уља пропржити ситно исецкан празилук, додати опране и на листове исецкане шампињоне. Посолити и динстати шампињоне док сва вода не испари. 
Додати ситно исецкан бели лук и зачине по укусу, као и једну кашику брашна. 
Очистити кромпир и два кромпира исећи на танке колутове, док трећи кромпир изрендати на крупније ренде. У науљеном пекачу сложити плошке једног кромпира и посолити. 
Додати пола количине издинстаних печурака, а преко њих поново сложити ред кромпира и на њега преостали фил од шампињона. 
Помешати једну кашику уља, воде, брашна са сољу и прелити преко шемпињона. Нарендан кромпир помешати са кашиком брашна, уља и воде и по укусу посолите. 
Том смесмом прекријте мусаку и пеците је 35 до 40 минута на 220 степени у загрејаној рерни.  
Количине су довољне за керамички пекач величене 20 са 8 цм. Рецепт за посну питу са кикирикијем погледајте ОВДЕ.
Извор: posnajela.blogspot.rs

Бонус видео

Посна пита са празилуком и кромпиром
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА