Najnovije

Posna musaka od šampinjona

Musaka koja tako dobrog ukusa da i oni koji ne vole šampinjone su oduševljeni.

Posna musaka od šampinjona (Foto: posnajela.rs)

Sastojci: 

800 g šampinjona 
1 praziluk
osam + 2 krompira srednje veličine
ulja 
tri  kašike brašna
50 ml vode
so, biber, začin od suvog povrća, origano.

Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno iseckan praziluk, dodati oprane i na listove iseckane šampinjone. Posoliti i dinstati šampinjone dok sva voda ne ispari. 
Dodati sitno iseckan beli luk i začine po ukusu, kao i jednu kašiku brašna. 
Očistiti krompir i dva krompira iseći na tanke kolutove, dok treći krompir izrendati na krupnije rende. U nauljenom pekaču složiti ploške jednog krompira i posoliti. 
Dodati pola količine izdinstanih pečuraka, a preko njih ponovo složiti red krompira i na njega preostali fil od šampinjona. 
Pomešati jednu kašiku ulja, vode, brašna sa solju i preliti preko šempinjona. Narendan krompir pomešati sa kašikom brašna, ulja i vode i po ukusu posolite. 
Tom smesmom prekrijte musaku i pecite je 35 do 40 minuta na 220 stepeni u zagrejanoj rerni.  
Količine su dovoljne za keramički pekač veličene 20 sa 8 cm. Recept za posnu pitu sa kikirikijem pogledajte OVDE.
Izvor: posnajela.blogspot.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Posna pita sa prazilukom i krompirom
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA