Sastojci:
800 g šampinjona
1 praziluk
osam + 2 krompira srednje veličine
ulja
tri kašike brašna
50 ml vode
so, biber, začin od suvog povrća, origano.
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno iseckan praziluk, dodati oprane i na listove iseckane šampinjone. Posoliti i dinstati šampinjone dok sva voda ne ispari.
Dodati sitno iseckan beli luk i začine po ukusu, kao i jednu kašiku brašna.
Očistiti krompir i dva krompira iseći na tanke kolutove, dok treći krompir izrendati na krupnije rende. U nauljenom pekaču složiti ploške jednog krompira i posoliti.
Dodati pola količine izdinstanih pečuraka, a preko njih ponovo složiti red krompira i na njega preostali fil od šampinjona.
Pomešati jednu kašiku ulja, vode, brašna sa solju i preliti preko šempinjona. Narendan krompir pomešati sa kašikom brašna, ulja i vode i po ukusu posolite.
Tom smesmom prekrijte musaku i pecite je 35 do 40 minuta na 220 stepeni u zagrejanoj rerni.
Količine su dovoljne za keramički pekač veličene 20 sa 8 cm. Recept za posnu pitu sa kikirikijem pogledajte OVDE.
Izvor: posnajela.blogspot.rs