Најновије

Да ли вода са лимуном стварно може да учини чудо: Жена пробала и открила!

Још од памтивека људи експериментишу са различитим природним напицима и трагају за "фонтаном младости и здравља". Многи верују да је то обична вода са лимуном.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Вода са лимуном препоручује се чак и од стране лекара, који тврде да поправља здравље, јача имунитет, чисти токсине и масне наслаге из тела, и генерално добро утиче на читав организам. Верује се и да поправља варење, здравље јетре, брише трагове старења са коже, убрзава метаболизам, помаже код депресије и анксиозности, ублажава горушицу, смањује ризик од рада и регулише упалне процесе у телу.
Такође, овај напитак је веома јефтин, па је и то један од разлога зашто се људи најчешће одлучују за лимунову воду.
Али, како да знамо да ли овај напитак заиста може да учини чуда? Једна жена је решила да проба и открије! Две недеље је пила сваког дана по две чаше и на порталу Превентион поделила своје искуство:

Савршена кожа?

"Лимун је воћка богата антиоксидантима, који спречавању оштећење ћелија и уништавају слободне радикале, укључујући и оне који узрокују боре, као и друга једињења повезана са стварањем знакова старења. Због тога разне креме за подмлађивање садрже антиоксиданте, попут витамина Ц, и због тога дерматолози за здраву кожу препоручују исхрану са више антиоксиданата. Нисам очекивала чуда, а нисам их ни нашла. Али, након две недеље, почела сам да примећујем мале позитивне промене. Неколико критичних тачака се очистило, лице ми је мање отечено и више сија", открила је жена.

Раван стомак?

"Сви моји пријатељи причају како лимунова вода, а нарочито топла, може да поправи варење и смањи надутост стомака. Исто кажу и експерти - цитрична киселина из лимуна заједно са киселинама из желуца помаже бољем варењу хране. Научила сам и да је вода са лимуном одличан извор калијума, минерала који одржава ниво соли добрим. Због тога мислим да лимунова вода може да спречи задржавање течности у телу изазване великим количинама унете соли. У почетку нисам била сигурна да ово стварно нешто ради, али после неколико дана сам приметила да ми је стомак равнији", каже она.

Лечи прехладу?

Цитруси попут лимуна богати су витамином Ц, антиоксидантом за који су истраживања показала да може да смањи упале у телу и убрза процес лечења прехладе. Ја се нисам разболела током овог двонедељног експеримента", истиче жена.

Убрзава мршављење?

"Студија Магазина за клиничку биохемију и исхрану открила је да полифеноли из лимунове коре спречавају гојење код мишева, ако се уносе 12 недеља. За две недеље изгубила сам око пола килограма, што може, али и не мора да буде због лимунове воде. Пре ће бити да је то због тога што сам била више мотивисана за вежбање јер сам почела да радим нешто здраво, као што је испијање воде са лимуном. Имала сам више воље за тренинг, јела здравоију храну и одустала од заслађених пића", испричала је она.

Поправља расположење?

"Када је реч о бенефитима за психу, лимунова вода сматра се правим еликсиром за подизање духа - истина, мој скептични дух је посустао. Да ли је у питању то што сам мало смршала или самопоуздање које сам стекла због двонедељног здравог живота, једно је сигурно - током експеримента сам се боље осећала.
Што се тиче унутрашњих органа, то је остала мистерија. Не постоји начин да сазнам да ли ми се јетра детоксиковала или ми се варење поправило. Само се надам да је било која од ових промена позитивно утицала на моје тело", закључила је жена.
Извор: Стил

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА