Најновије

БИТКА ЗА ЗУЛУФ: Ал-Тавра напала САА самоубилачким дроновима "Свичблејд" које користе само амерички специјалци! (ФОТО/ВИДЕО)

Група Џаиш Магавир Ал-Тавра коју подржавају САД, извела је у петак напад на сиријску војску на подручју области Зулуф у југоисточној Сиријској пустињи како би повратили ову стратешку тачку од сиријске војске. Међутим, нису успели да заузму ниједну тачку.

Пустињске борбе у Зулуфу (фото: Правда/Фејсбук видео принтскрин)

Џаиш Магавир Ал-Тавра је циљала Сиријску арапску армију користећи самоубилачке дронове "Свичблејд" америчке производње. Познато је да ову врсту самоубилачких дронова користе искључиво америчке специјалне снаге. На слици можете да видите сиријског војника који држи овај дрон. 

У суботу је САА распоредила 800. батаљон Републиканске гарде у региону источног Зулуфа на сиријско-јорданској граници. Овај батаљон је један од најбоље опремљених сиријских снага, а сви његови тенкови поседују активни систем заштите Сараб-1 или 2 и термо-сензоре, што указује да се САА можда припрема за могући сукоб са америчким снагама у ал-Танду.  Такође, САА је ослободила и стратешки важно село Алјанију која се налази 10 километара јужно од села Кнеифис у пустињском делу Хомса. Претходно су Слободна армија подржана од САД била заузела ово село пре енго што се повукла након сјајног напредовања САА у Сиријској пустињи.  САА је на километар и по од Маскане, ослободила је 13 села у околини и железничку станицу, а терористима ИД у граду остају само два избора, опширније ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА