Najnovije

BITKA ZA ZULUF: Al-Tavra napala SAA samoubilačkim dronovima "Svičblejd" koje koriste samo američki specijalci! (FOTO/VIDEO)

Grupa DŽaiš Magavir Al-Tavra koju podržavaju SAD, izvela je u petak napad na sirijsku vojsku na području oblasti Zuluf u jugoistočnoj Sirijskoj pustinji kako bi povratili ovu stratešku tačku od sirijske vojske. Međutim, nisu uspeli da zauzmu nijednu tačku.

Pustinjske borbe u Zulufu (foto: Pravda/Fejsbuk video printskrin)

DŽaiš Magavir Al-Tavra je ciljala Sirijsku arapsku armiju koristeći samoubilačke dronove "Svičblejd" američke proizvodnje. Poznato je da ovu vrstu samoubilačkih dronova koriste isključivo američke specijalne snage. Na slici možete da vidite sirijskog vojnika koji drži ovaj dron. 

U subotu je SAA rasporedila 800. bataljon Republikanske garde u regionu istočnog Zulufa na sirijsko-jordanskoj granici. Ovaj bataljon je jedan od najbolje opremljenih sirijskih snaga, a svi njegovi tenkovi poseduju aktivni sistem zaštite Sarab-1 ili 2 i termo-senzore, što ukazuje da se SAA možda priprema za mogući sukob sa američkim snagama u al-Tandu.  Takođe, SAA je oslobodila i strateški važno selo Aljaniju koja se nalazi 10 kilometara južno od sela Kneifis u pustinjskom delu Homsa. Prethodno su Slobodna armija podržana od SAD bila zauzela ovo selo pre engo što se povukla nakon sjajnog napredovanja SAA u Sirijskoj pustinji.  SAA je na kilometar i po od Maskane, oslobodila je 13 sela u okolini i železničku stanicu, a teroristima ID u gradu ostaju samo dva izbora, opširnije OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA