Најновије

СРПСКА ЛИСТА: Ево како ћемо сарађивати са Харадинајем...

Далибор Јевтић, који је министар за заједнице и повратак у новој косовској влади, каже да влада у Приштини зависи од гласова Српске листе, али напомиње да се они неће понашати уцењивачки већ коректно и да ће решавати проблеме Срба.

Представници "Српске листе" (Фото: Јутјуб)

"То ће бити наш приступ. Ми нисмо ушли у овај процес да бисмо уцењивали већ да бисмо решавали проблеме, а проблеме морамо да решавамо са нашим комшијама Албанцима, јер са њима овде живимо", рекао је Јевтић за РТС.
Каже да уласком Српске листе у владу Срби могу да очекују могућност решавања нагомиланих проблема, а међу приоритетима наводи формирање Заједнице српских општина, повратак расељених и опстанак оних који су остали, решавање питања узурпиране имовине...
Одговарајући на питање како ће се решити повратак Срба на Косово, Јевтић подсећа да Влада Косова зависи од гласова Српске листе, тако да ће они имати "другачији механизам у доношењу одлука".
"Ми у овом тренутку желимо да вратимо све оне који желе да се врате на Косово, према неким нашим подацима, тај број је око 20.000. Морамо да направимо јасну стратегију са новом владом Косова, јасан план да те људе врате у што краћем року. За то ће бити потребна финансијска средства и политичка подршка нове владе", рекао је он.
На питање да ли Срби могу да "затегну" уколико се не спроводи њиховим програм, Јевтић је истакао да се они неће понашати уцењивачки већ коректно.
Прочитајте ОВДЕ шта је Рамуш Харадинај поручио на српском чим је постао премијер?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српска листа: Неодговорно је питати нас зашто смо одлучили да уђемо у Харадинајеву Владу

Бонус видео

Марко Ђурић: Рамуш Харадинај остаје на потерници Србије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА