Најновије

Зашто не треба "качити" мудре речи на друштвеним мрежама?

Навика да на мрежи често објављујете цитате и мотивационе поруке вас не чини мудрији у очима других, него они имају повод да се запитају о минималном степену ваше интелигенције.

Социјалне мреже (Фото: Pixabay)

Ако мислите да ће ваш профил на било којој друштвеној мрежи уз сталне цитате и мотивационе поруке изгледати "паметније", као и ви са њим, одустаните од те активности. Јер, студија научника са Универзитета Вотерло у Онтарију показује да ова навика не само да нас не чини мудријим у очима других, него они имају повод да се запитају о минималном степену наше интелигенције.

- Истраживање је потврдило нашу тезу да људи који константно постављају цитате, мотивационе поруке и остале мудрости, имају нижи ниво интелигенције од оних којима се тако нешто не свиђа - наводи се у извештају студије.

Испитаници су добили задатак да оцене колико се слажу са наизглед импресивним мислима које су заправо бесмислене, као што је цитат типа: "Пажња и намера су покретачи манифестације." Учесници су наводили да ли се у мотивационим изјавама крију дубока мисао и мудрост или бесмислица. Потом су решавали когнитивне тестове и попуњавали упитник о религији, паранормалним стварима и теоријама завере. Занимљиво је да су на тесту интелигенције пали, док су на последња три постигли натпросечне резултате.

Како постати астронаут, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

О друштвеним мрежама

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА