Najnovije

Zašto ne treba "kačiti" mudre reči na društvenim mrežama?

Navika da na mreži često objavljujete citate i motivacione poruke vas ne čini mudriji u očima drugih, nego oni imaju povod da se zapitaju o minimalnom stepenu vaše inteligencije.

Socijalne mreže (Foto: Pixabay)

Ako mislite da će vaš profil na bilo kojoj društvenoj mreži uz stalne citate i motivacione poruke izgledati "pametnije", kao i vi sa njim, odustanite od te aktivnosti. Jer, studija naučnika sa Univerziteta Voterlo u Ontariju pokazuje da ova navika ne samo da nas ne čini mudrijim u očima drugih, nego oni imaju povod da se zapitaju o minimalnom stepenu naše inteligencije.

- Istraživanje je potvrdilo našu tezu da ljudi koji konstantno postavljaju citate, motivacione poruke i ostale mudrosti, imaju niži nivo inteligencije od onih kojima se tako nešto ne sviđa - navodi se u izveštaju studije.

Ispitanici su dobili zadatak da ocene koliko se slažu sa naizgled impresivnim mislima koje su zapravo besmislene, kao što je citat tipa: "Pažnja i namera su pokretači manifestacije." Učesnici su navodili da li se u motivacionim izjavama kriju duboka misao i mudrost ili besmislica. Potom su rešavali kognitivne testove i popunjavali upitnik o religiji, paranormalnim stvarima i teorijama zavere. Zanimljivo je da su na testu inteligencije pali, dok su na poslednja tri postigli natprosečne rezultate.

Kako postati astronaut, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

O društvenim mrežama

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA