Најновије

ЂУРИЋ: Спремни смо за дијалог с Приштином

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је јуче, на састанку са шефом Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Јаном Братуом, да је Србија обавестила Брисел да је спремна за наставак дијалога.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

- Србија жели да дијалог буде настављен, а једине опструкције тог процеса досад су долазиле из Приштине, која је пре око годину дана чак формалном одлуком парламента замрзнула дијалог. Србија ће наставити да политички, економски и у сваком другом смислу помаже српском народу на Косову и у будућности ће то чинити још интензивније - казао је Ђурић.
У разговору о политичко-безбедносној ситуацији на Косову и истрази убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, Ђурић је рекао да је задовољан што је, иако са месец дана закашњења, коначно почела да пристиже прва документација из Приштине у вези са истрагом о смрти лидера Грађанске иницијативе СДП. Они су, такође, разговарали и о проблему политичког и верског екстремизма на Косову, као и о настојањима да профункционише специјални суд за ратне злочине ОВК.
Иначе, приштински медији су поново подгрејали причу о решењу питања Косова, актуелизујући причу о подели. Наиме, Газета експрес пише да се званични Београд, Приштина и Тирана наводно договарају о „размени територија“, односно „подели Косова“.
- Размена је неприхватљива, о томе нема ни говора. А што се тиче поделе, можда бисмо могли Албанцима на ту тему да изађемо у сусрет и разговарамо, али да уз то вежемо и питање Републике Српске - коментарише политички аналитичар Драгомир Анђелковић.
Интервију са Дејаном Берићем можете прочитати ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Убиством Оливера Ивановића су хтели сукоб Срба 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА