Најновије

НИК ДУЧИЋ; Историја Косова свуда око Бондстила

Новопостављени командант Америчког контингента Кфора на Косову и Метохији пуковник Ник Дучић изјавио је да је за њега привилегија да буде на Косову, чија је историја свуда око базе Бондстил.

Ник Дучић (Фото: Фејсбук)

Дучић је навео да он, будући да је српског порекла, боље разуме сложеност Косова на основу прича које су биле део његовог одрастања, познавања и читања о регији, праћења веести, па самим тим и веће свести о етничким и политичким осетљивостима. "Кад сам овде, трагови корака које су моји преци некад направили чине ми се некад невероватним. Где год изађете из кампа `Бондстил` наићи ћете на трагове историје на Косову", рекао је Дучић за београдску "Политику". Србима који су се иселили са Косова и Метохије и стрепе од повратка, Дучић је поручио да "америчка амбасада у Приштини пажљиво прати тај процес", те да, они који то желе, покушају да се врате и да им се врати имовина. "Знам да је у неким случајевима веома трауматично вратити се и то је лична одлука са којом се морају вечно борити. Ипак, надам се да ће покушати", рекао је Дучић. Он је истакао да је његова и мисија КФОР-а да обезбеде сигурност и сигурно окружење да би се створили услови да се Срби врате. "Чврсто верујем да ће осећај сигурности расти на свим подручјима (самопроглашеног) Косова, где ће моћи безбедно да се живи. Постоје и изазови које треба решити, а међу њима је и криминал", рекао је Дучић. Он је напоменуо да је имао почетне састанке са колегама на Косову и Метохији и у Србији, те да је успоставио добре односе. Дучић је истакао како се радује посети Србији у којој никад није био и где би желио да доведе своју децу и супругу. Посебно би волео, каже, да види Храм Светог Саве и да оде у БиХ, јер му је деда из Требиња. "Ја сам српски православац, као и моја супруга, чији је отац дошао из Црне Горе. Крсна слава нам је Свети Никола. Моја деца Наталија, Лука и Иван, а најстарији син је рођен на Видовдан, крштена су. Схватамо значење традиције и део је нашег живота. Српски језик не говорим, али знам неке фразе и поздраве", испричао је Дучић. Кога Арно Гујон тражи по целој Србији, погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ник Дучић на челу Бондстила
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА