Најновије

ЕВО КАКО ЋЕ СЕ МЕЊАТИ ГРАНИЦЕ НА БАЛКАНУ! Србија треба да буде стрпљива

Запад никада није хтео да Косово буде са Србијом. Још од Устава из 1974. године. То је хтела Немачка, и од тада постоји континуитет. По мом мишљењу, у будућности ће се формирати словенска федерација Србије, Републике Српске и Македоније, док је Велика Албанија сасвим извесна, и то са деловима Косова, Македоније и Црне Горе – сматра познати француски историчар и геополитичар Алексис Труд у интервјуу за Новости

Балкан (Илустрација: Правда)

У Србији има мишљења да би решење могло да се постигне на међународној конференцији. Да ли би вредело поћи тим путем? – То би могло да буде решење, као што је било више пута у историји Балкана – 1815. и 1878. На таквој конференцији би могле да се промене границе које је Тито импонирао без референдума и без икакве воље свих народа Балкана. По мом мишљењу, у будућности ће се формирати словенска федерација Србије, Републике Српске и Македоније. Из западних земаља смо више пута чули да нема измене граница… – Западу је у интересу да то каже. А интерес новог светског поретка који праве Русија, Индија и Кина је супротан, односно, циљ је да се, ослањајући се на Уједињене нације, организује међународна конференција и да се прича о новим границама. У ком периоду очекујете такав расплет? – У наредних десет година. Јункер је рекао да је 2025. година индикативан датум за почетак интеграције земаља Западног Балкана у Европску унију, и у то време би могла да се одржи та међународна конференција. Да ли Србију на „новој“ мапи Балкана видите са КиМ? – Србија је по овом питању испала наивна. Деведесетих године се говорило: пазите да се не прави велика Србија, а дошло се до разговара о томе да се не треба борити ни за шта. С друге стране, „велика Албанија“ је де факто ту. Не разумем зашто се српска власт, било која, стиди и увек мисли да у политици постоје нека правила. То је велика заблуда. Исто размишљају и Руси, да постоји нека истина. У политици истине нема. На Западу се то зна и тамо постоји реалполитика: имамо своје интересе и идемо напред. Није ли парадокс да ЕУ од Србије тражи да не спутава европски пут Приштине, док унутар Уније пет чланица не признаје Косово? – То јесте парадокс. Тих пет земаља никада неће признати Косово, док није искључено да ће друге државе мењати свој став. За пет година ситуација неће бити иста. Зато Србија треба да буде чврста и стрпљива  и да држи своју страну. Предвиђате и настајање „велике Албаније“? – Увећавање Албаније је тренд још од 1912. Она би имала трећину Македоније, југ Косова – не Метохије, и део Црне Горе. Која год да је власт у Црној Гори, мораће да даје све више и више права Албанцима, по истом систему као што је у Македонији. Шта се издешавало у Косовској Митровици, погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Промене граница у Европи и на Балкану у последњих 1000 година
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА