Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ! Прва група побуњеника у јужној Сирији прешла на Асадову страну

Да ли је ово знак да ће и други да поступе исто?

САА у налету (Фото: Јутјуб)

Данас је јављено како је прва велика група бораца Слободне Сиријске Армије прешла на страну владиних снага у јужној Сирији. 

"Након преговора 22. јуна између Руског центра за помирење у Сирији и сиријских власти са припадницима Слободне Сиријске Армије у јужној зони деескалације, вођа Таџаму Ал Wијат Ал Омар (Омарова бригада) изјавио је да је његова група прешла на страну сиријске владе.", стоји у изјави Центра. 

Такође у изјави стоји да је припадник Омарове бригаде рекао да ће његов група да се бори против терориста Ал Нусра Фронта и Исламске Државе заједно са сиријском војском на југу земље. 

"Већ током вечери ће прве јединице Сиријске Армије да уђу у насеља Дама и Ашија у јужној зони деескалације, а која су под контролом Омарове бригаде." , пише у документу. 

Сиријска војска је почела војну операцију на југу Сирије, што може бити ризично, јер су и Јордан и Израел нервозни због чињенице да сиријска војска преузима контролу над сиријском границом према њиховим земљама. 

Већина територије Сирије је ослобођена од стране владиних снага, уз помоћ руске војске и авијације и очишћена од терориста. Терористи су махом остали у зонама које контролише америчка војска. 

ОВДЕ погледајте како је сиријска војска окружила америчку базу у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ова сила је уплашила побуњенике на југу, непрегледна колона сиријске војске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА