Најновије

ЦГ реаговала на изјаву Иринеја: Ти ставови говоре о...

Ставови српског патријарха Иринеја о положају СПЦ у Црној Гори "говоре о ономе ко их је изрекао, а не о ономе на чији су рачун изречени".

НАТО Црна Гора (Фото: Влада Црне Горе)

То је саопштила Влада Црне Горе.

Патријарх српски Иринеј оценио је у интервјуу подгоричком Дану да је положај Цркве у Црној Гори гори него у време османске окупације, а да је статус Срба као у доба озоглашене фашистичке творевине Независне државе Хрватске. 

У реаговању на те оцене влада у Подгорици поручила је да је Црна Гора је препозната далеко изван својих граница као "демократска и грађанска држава која са поносом баштини вредности једнакости, толеранције, суживота, верског и етничког склада и добросуседства". 

"Те вредности, које су издржале изазове у тешким временима, не могу ничим бити доведене у питање, а поготово не паушалним, злонамерним и неутемељеним оценама. Црна Гора и овог пута, не градећи политику на одговорима на овакве паушалне оцјене, показује и своју зрелост и свој демократски капацитет", наводи се у саопштењу, уз напомену да ће црногорски премијер Душко Марковић одговорити на писмо које му је упутио патријарх Иринеј.

Прочитајте ОВДЕ шта је још рекао патријарх Иринеј.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

АНКЕТА - Ваше мишљење о положају Српског језика и ћирилице у Црној Гори?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА