Najnovije

CG reagovala na izjavu Irineja: Ti stavovi govore o...

Stavovi srpskog patrijarha Irineja o položaju SPC u Crnoj Gori "govore o onome ko ih je izrekao, a ne o onome na čiji su račun izrečeni".

NATO Crna Gora (Foto: Vlada Crne Gore)

To je saopštila Vlada Crne Gore.

Patrijarh srpski Irinej ocenio je u intervjuu podgoričkom Danu da je položaj Crkve u Crnoj Gori gori nego u vreme osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba ozoglašene fašističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske. 

U reagovanju na te ocene vlada u Podgorici poručila je da je Crna Gora je prepoznata daleko izvan svojih granica kao "demokratska i građanska država koja sa ponosom baštini vrednosti jednakosti, tolerancije, suživota, verskog i etničkog sklada i dobrosusedstva". 

"Te vrednosti, koje su izdržale izazove u teškim vremenima, ne mogu ničim biti dovedene u pitanje, a pogotovo ne paušalnim, zlonamernim i neutemeljenim ocenama. Crna Gora i ovog puta, ne gradeći politiku na odgovorima na ovakve paušalne ocjene, pokazuje i svoju zrelost i svoj demokratski kapacitet", navodi se u saopštenju, uz napomenu da će crnogorski premijer Duško Marković odgovoriti na pismo koje mu je uputio patrijarh Irinej.

Pročitajte OVDE šta je još rekao patrijarh Irinej.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

ANKETA - Vaše mišljenje o položaju Srpskog jezika i ćirilice u Crnoj Gori?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA