Најновије

МИЛЕНА ИВАНОВИЋ: Скандалозно је и срамотно да се Оливерово страдање користи за дневнополитичке сукобе

Милена Ивановић, супруга убијеног лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, истиче да је скандал и срамота што се његово убиство користи за дневнополитичке обрачуне у Приштини!

Милена и Оливер (Фото: Фејсбук)

Она то поручује у разговору за Информер, а после информација у медијима да политички лидери на Косову планирају да за Ивановићево убиство оптуже власти у Београду.

Лудило да се заврши

Оливер је мучки изрешетан 16. јануара испред просторија своје странке у Косовској Митровици и Милена наглашава да пола године касније само жели да се открије пуна истина о овом злочину.

- Сматрам да је скандалозно и срамотно да се Оливерово страдање користи за дневнополитичке сукобе. Није у реду ни према Оливеру ни према породици, која пролази кроз изузетно тежак период. А морамо да читамо разне прљавштине о његовом убиству. Желим само да се открије ко стоји иза његове смрти и да они који су то наложили буду приведени правди... - поручује Милена.

Она открива и да се видела и са председником Србије Александром Вучићем, с којим је разговарала о убиству свог супруга.

- Не могу да откривам о чему сам причала с председником Вучићем, али ми је веома важно да пратим ток истраге и добијам информације о случају. Треба да се видим и с министром полиције Небојшом Стефановићем. Помно пратим све што се дешава и чекам да се случај разреши. Надам се да ће се ово лудило завршити - наводи Милена и додаје да нема никаквих информација из Приштине:

- Чула сам се с тужиоцем из Приштине и наредних дана ћу отићи да дам исказ. Не желим да испадне да нешто кочим. Тада ћу га питати и докле су стигли у истрази - објашњава Ивановићева.

Из Приштине, иначе, данима већ стижу најаве да ће обелоданити наводне доказе о Оливеровом убиству и починиоцима који воде до Београда?! То се, међутим, до данас није десило.

Ипак, према одлично обавештеним обавештајним изворима, у позадини свега је озбиљан унутрашњи политички рат који на Косову тиња између председника ове лажне државе Хашима Тачија и премијера Рамуша Харадинаја, а који преко Ивановићевог убиства желе да се међусобно обрачунају. По већ уходаном сценарију, онај који се покаже као већи антисрбин сакупиће више поена на Косову. У ту сврху је и недавно хапшење криминалаца из Србије и Црне Горе у јужној покрајини, а које и Интерпол тражи због више кривичних дела, покушано да се доведе у везу са Ивановићевим убиством и властима у Србији.

С друге стране, председник Александар Вучић навео је да је Београд у оквиру своје истраге први пут дошао до конкретнијих трагова и доказа о овом злочину.

- Први пут имамо одређене информације и оперативна сазнања и можда смо на маленом трагу нечег озбиљнијег. Не бих да говорим куда иде тај траг. До сада смо добили 50 трагова који немају никаквог смисла, али смо сваки морали да испитамо. Први пут у рукама имамо нешто што има логику. Логично јесте, а проверавамо да ли је и тачно - навео је Вучић.

Инсистирамо на истини

Коментаришући овај помак, генерални секретар Министарства спољних послова и члан Радне групе за злочине над Србима на КиМ Вељко Одаловић каже да он представља охрабрење.

- Та сазнања која имамо, колика год да су, нешто су што охрабрује. Србија ће инсистирати на решењу Ивановићевог убиства и због његове породице и због манипулација Приштине. Они злоупотребљавају ово убиство и покушавају да преусмере трагове у правцима који њима одговарају - рекао је Одаловић.

Бројне нелогичности на месту убиства

-Увиђај на месту убиства вршили органи Приштине

-Србији брањено да помогне у званичној истрази

-Током увиђаја нестале су чауре од метака

-Никада нису достављени сателитски снимци на којима се виде починиоци злочина.

"Мрачни шаптач" стиже у Европу- следи рат против Сороша! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Патријарх Иринеј: "Оливер Ивановић није напустио Стару Србију ни по цену живота"

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА