Најновије

УКУС КОЈИ СЕ ПАМТИ: Домаћи сладолед од кокоса и беле чоколаде!

Лето је стигло и сладолед је постао свакодневна потреба свима од нас. Зато вам доносимо рецепт са сладолед од кокоса и беле чоколаде, који ће нашим летњим данима дати прави тропски укус.

Илустрација (Фото: pixabay)

Састојци који су потребни:

250мл воде

60г кокосовог брашна

150мл кокосовог млека

150г киселе павлаке

150г слатке павлаке

75г шећера

75г беле чоколаде

4 кашике кокосовог брашна

1/2 кашичице екстрата ваниле

Припрема:

Воду и кокосово брашно загревајте у лонцу, на лаганој ватри уз стално мешање. Додајте млеко и кувајте још 3 минута. Склоните лонац с ватре и оставите да одстоји још 5 минута. Уз помоћ штапног миксера направите кашицу. Исцедите млеко уз помоћ цедељке. Направите чврст шлаг од слатке павлаке уз помоћ миксера.

Истопите белу чоколаду на пари и оставите да се мало охлади. У засебној посуди миксером измешајте кокосово млеко, киселу павлаку, шећер и ванилу. Мутите миксером док се шећер не отопи и док се на површини не појаве мехурићи.

У смесу поступно додајте шлаг и мешајте лагано. Затим додајте отопљену чоколаду и оцеђено кокосово брашно, па све заједно добро промешајте. Добијену смесу излијте у пластичну посуду са поклопцем или је прекријте пријањајућом фолијом.

Ставите сладолед у замрзивач на најмање 4 сата. Пре послуживања извадите сладолед на 10 минута, како би се опустио и олакшао послуживање.

Рецепт за брзу торта од кекса која се не пече прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рецепт за домаћи сладолед

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА