Najnovije

UKUS KOJI SE PAMTI: Domaći sladoled od kokosa i bele čokolade!

Leto je stiglo i sladoled je postao svakodnevna potreba svima od nas. Zato vam donosimo recept sa sladoled od kokosa i bele čokolade, koji će našim letnjim danima dati pravi tropski ukus.

Ilustracija (Foto: pixabay)

Sastojci koji su potrebni:

250ml vode

60g kokosovog brašna

150ml kokosovog mleka

150g kisele pavlake

150g slatke pavlake

75g šećera

75g bele čokolade

4 kašike kokosovog brašna

1/2 kašičice ekstrata vanile

Priprema:

Vodu i kokosovo brašno zagrevajte u loncu, na laganoj vatri uz stalno mešanje. Dodajte mleko i kuvajte još 3 minuta. Sklonite lonac s vatre i ostavite da odstoji još 5 minuta. Uz pomoć štapnog miksera napravite kašicu. Iscedite mleko uz pomoć cedeljke. Napravite čvrst šlag od slatke pavlake uz pomoć miksera.

Istopite belu čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi. U zasebnoj posudi mikserom izmešajte kokosovo mleko, kiselu pavlaku, šećer i vanilu. Mutite mikserom dok se šećer ne otopi i dok se na površini ne pojave mehurići.

U smesu postupno dodajte šlag i mešajte lagano. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i oceđeno kokosovo brašno, pa sve zajedno dobro promešajte. Dobijenu smesu izlijte u plastičnu posudu sa poklopcem ili je prekrijte prijanjajućom folijom.

Stavite sladoled u zamrzivač na najmanje 4 sata. Pre posluživanja izvadite sladoled na 10 minuta, kako bi se opustio i olakšao posluživanje.

Recept za brzu torta od keksa koja se ne peče pročitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Recept za domaći sladoled

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA